FOLLIA PROJECT chamber music mutations

POSTED IN música 25.12.2013

Follia Project, un ensemble nascut a  Barcelona que fusiona la música antiga amb la improvisació lliure, anomenant-ho
“Chamber Music Mutations”.

El darrer llançament de Follia Project és “On Intimacy”, un programa amb l’extraordinària soprano escocesa Carine Tinney.

www.carinetinney.com

On Intimacy” és una oportunitat única d’escoltar una col·lecció de les cançons angleses més emblemàtiques del segle XVII, així com del segle XX, juntament amb música instrumental i improvisacions lliures que ens guiaran el públic cap a un viatge emocional.

Follia Project combina el repertori de la música barroca i clàssica amb improvisacions espontànis.
Fent ús de còpies d’instruments antics i de criteris històrics, l’Adriana i la Frances creen noves i vitals connexions entre el passat i el present amb dos llenguatges musicals contrastats en el mateix context,.

Les intèrprets són especialistes en els estils d’interpretació històrica i de música contemporània.

Adriana Alcaide, violí barroc, col·labora amb orquestres i grups de cambra europeus de renom i ha enregistrat per a nombrosos segells discogràfics, incloent Harmonia Mundi, Naïve i K617.

Frances Bartlett, vioncel·lista, es una notable improvisadora, i treballa amb compositors, grups d’improvisació i companyies de dansa i teatre, arreu
del món.

PROGRAMES

“ON INTIMACY” amb Carine Tinney, Soprano, Violin i Continuo.

Música de Henry Purcell, Henry Lawes, John Playford i Nicola Matteis amb improvisacions i arrangements de Cançons dels Beatles, The Police i de Queen.


“L’EDAT D’OR”

Compartim amb el públic un repertori oblidat, poc conegut, tot i que ple de bellesa. Eliminar límits entre la música clàssica i la tradicional, les fronteres entre el propi i l’extern. Diferents orígens, cultures i llengües per a convergir en el llenguatge musical, universal i intemporal. Música de Dego Ortiz, Selma y Salaverde i John Jenkins, amb música tradicional Occitá, Sefardí, Catalá i Espanyol.

“LA FOLLIA” amb Violí Barróc i Continuo.
J.S. Bach (1685 – 1750) Sonata en Sol Major
J. S. Bach (1685 – 1750) Invencions No. 1, 4 i 8, amb improvisacions
Corelli (1653 – 1713) La Follia amb improvisacions


“AMISTATS de VIENA” : Dúos per Violí i Violoncel
F.A. Hoffmeister (1754 -1812) Duo op.6 en Do Mayor
B. Romberg (1767 – 1841) Tema y Variaciones No. 1
L. Beethoven (1770 – 1827) Duo No.2 en Fa Mayor
W.A. Mozart (1756 – 1791) Sonata en Sol Major


BIOGRAFIES

ADRIANA ALCAIDE – VIOLÍ BARRÓC I CO-FUNDADORA DE FOLLIA PROJECT

Després de molts anys d’estudis, experiències, entrebancs i èxits, finalitza els seus estudis a Barcelona i gràcies al descobriment de la música antiga, decideix especialitzar-se en aquest camp. Becada i recolzada per la Generalitat de Catalunya, cursa els seus estudis en Interpretació Històrica i Violí Barroc al Koninlijk Conservatorium de L’Haia (Holanda), aprenent d’Enrico Gatti i Pavlo Besnoziuk, durant quatre anys.
Allà treballa amb Elizabeth Walfish, Ton Koopman, Christina Pluhar, Lucy van Dael, Margaret Faultless,Ryo Terakado, Wilbert Hazelzet, Jaap ter Linden i Wieland Kuijken, tenint experiències enriquidores i inoblidables.
Continuant la seva trajectòria, és seleccionada per a ser membre de la European Baroque Orchestra entre els anys 2000-2002 (dirigida per Roy Goodman, Lars Ulrik Mortensen i Andrew Manze).
El seu desig de superació, la seva curiositat i alhora la seva professionalitat l’han portat a formar part de : Concerto Amsterdam, Berlin Baroque, Florilegium Musicum, Le
Tendre Amour, Utrecht
Baroque Consort i Capilla Peñaflorida. Actualment treballa professionalment amb L’Arpeggiata, Ludovice Ensemble, Al Ayre Español, Glossarium, Orquesta Barroca de Sevilla, tocant sota la batuta, entre d’altres, de
Rinaldo Alessandrini, Christina Pluhar, Eduardo López Banzo, Monica Huggett, Jordi Savall i Andrea Marcon.
És creadora de l’ensemble Symbiotic Duo. Darrerament sol·licitada com a directora musical així com a intèrpret, el proper Abril 2016, presentarà l’espectacle Händel and Friends per a L’AUDITORI EDUCA.
En el present combina la seva vessant purament musical amb el de l’actuació teatral, incloent-la en els seus espectacles musicals. Així mateix s’està formant en L’Atelier Escènic de Maria Stoyanova.
podeu escoltar : www.adrianaalcaide.com

Facebook Follia Project