Frances Bartlett Violoncel

POSTED IN música 27.12.2013

_MG_0692bw

FRANCES BARTLETT

Frances Bartlett és músic de cambra i alhora actúa com a solista amb repertoris Contemporanis, Barrocs i en les seves pròpies composicions, que la han portat a col·laborar amb companyies de dansa i de teatre de Catalunya, França i Anglaterra. Frances va neixer a Salisbury (Anglaterra) i actualment viu a Catalunya des de 2004.

Ha estudiat Música a la Universitat de Manchester i posteriorment va obtenir el postgrau en Interpretació de la música clàssica i contemporània al Trinity Music College de Londres, a on va estudiar amb la Violoncelista Naomi Butterworth.  Lluís Claret, Sue Lowe són d’altres professors de Violoncel que han format a la Frances i també ha realitzat Masterclasses amb Alexander Baillie, Melissa Phelps i “Clans” Cursos de Violoncel a Eaton School.

Frances ha iniciat els Ensambles “Follia Project” Barroc i “Wave Ensamble” amb les seves pròpies composicions contemporànies.

Actualment es continuo per BZM i el Festival Bachcelona. Ha col·laborat amb la Banda d’Improvisadors de Barcelona, la “BIB”, dirigit per Pablo Rega.

Frances Bartlett ha donat recitals acompanyada de pianistes com Luís Parés, Simon Callaghan i Jean Pierre Armengaud en auditoris com el LSO St Lukes de Londres, Oxford University i en diferents festivals de França (Dieppe, Arles i París), Anglaterra (Salisbury, Corsham i Hebdon Bridge), Alemanya (Potsdam), Russia (St. Petesburg) i Catalunya (Esplugues, Barcelona, Lleida, Mallorca i Girona entre d’altres).

Ha estrenat obres dels compositors Norman Yamada (Nova York), Felipe Pérez Santiago (Mèxic) i James McWilliam i Liz Liew (Londres). Com a músic d’orquestra, ha estat membre i primera violoncelista a la Acadèmia Orquestra del Gran Teatre del Liceu, La Orquetra de Cambra del Liceu, dirigida per Bernard Labadie amb el contratenor David Daniels, London Studio Orchestra, grabant a Abbey Road Studios partitures de Hans Zimmer i el grup Barroc “La Nuova Musica” dirigit per David Bates.

Molts dels projectes que ha realitzat la Frances a Catalunya, l’ha desenvolupat en grups multidisciplinars, actuant amb els “Cartògrafs” companyia de Teatre Espontàni, la Compañía Pendiente/Ana Eulate dansa, Tapeplas Dance Company actuant a Europa i Russia. Entre les grabacions que ha realitzat s’inclou la superproducció “El Rei Artur”, un album amb el Saxofonista Julian Argüelles, la compositora Liz Liew (dins dels actes dels Jocs Olímpics de Londres 2012 i als estudis de la BBC Radio 3) i diversos albuns del segell Whataboutmusic de Dave Bianchi a Barcelona.

“Bartlett is a consumate cellist who played the melancholic and moving Requiem with extraordinary power.”

Archive Home From The Wiltshire Gazette and Herald http://www.thisiswiltshire.co.uk © Newsquest Media Group 2007