Cello i Batec

POSTED IN música 25.12.2013

Jordi Rallo – Percussió i Frances Bartlett – Violoncel Barróc


L’historia del violoncel com a instrument solístic va tindre la seva màxima espressio rítmica, harmònica i melòdica amb els Suites de Bach. Però el camí va començar dues segles abans amb els compositors de violas d’Espanya i del violoncel·listes Italians. Aquest repertori te una riquesa rítmica que casi no tornem a trobar fins el segle XX. Intercolada per peçes de creacio propi i espontánis, Jordi i Frances disfrutan de les conexions vitals entre el passat,el present i del espai entre mons i temps.
Jordi i Frances exploran els colors del ritme amb diferents instruments de percussió de cultures musicals com el Hindu, la Persa i Africana.
Una Sarabande per seguiriyas amb taulas o una Ricercade amb la tumba de Demasc son algunes de les propostes del duet.

Diego Ortíz (1510 – 1570) – Ricercada 1, 2, 3 i 4

Giovanni Battista Vitali (1600 – 1649) Capritio i Bergamasca

Domenico Gabrielli (1651 – 1690) – Recercadas V i VII

Johannes Sebastian Bach (1685 – 1750) – Suite en Re menor

IMAN de Jordi Rallo Play

jordi fran foto web

Jordi Rallo – Tablas, Tumbak, Percusions

Nascut a Badalona (Catalunya)

Format a la “Shivananda music school” de Rishikesh amg Guru Uttam Das tambe es forma en darbouka “Consevatoire de musique tradicionelle” de Tunis amb el reconegut mestre Amour. Al 1989 és becat per la Generalitat de Catalunya amplian conoixements al Kalakchetra school of fine arts de Madras.

Entre el 1983 i 1992 passa a formar part del grup de la cantant mallorquina Ma del Mar Bonet,considerat com un del gènis en relació a la tabla i la instrumentació a nivel internacional (New York Time) ha realitzat gires internacionals amb Mestres de la música com Paul Horn( els trobadors), Enrique Morente, treballat crean per a televisió i companyies teatrals com Comediants i directors com Joan Ollé compositors com Xavier Maristany, coreógras com Nacho Duato, companyies com la Nederlans de Holanda, integran del reconegut grup Nass Marrakesh.